Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПроповідь архієрея: з любов’ю і терпінням проживати кожен день
Новини

Проповідь архієрея: з любов’ю і терпінням проживати кожен день

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл на завершення недільної Божественної літургії в кафедральному соборі Святої Трійці закликав змінювати своє життя на краще, відганяючи депресію і злі помисли.

Необхідно з вірою закликати перемогу, радість, добро, щоб саме це нас оточувало. Адже «Господь створив людину не для того, щоб вона була нещасною, страждала, переживала хвороби і проблеми. Навпаки, ми прийшли у цей світ, щоб бути здоровими, радісними, упевненими у завтрашньому дні. Ми повинні бажати цього і ближньому своєму», – зауважив архієрей.

Звісно, війна внесла корективи у наше сьогодення. Нас ніби «прибило в труднощах, тривогах за дітей на фронті», – зазначає очільник єпархії. Але «невіруючий завжди буде в песимізмі. І всі ми це усвідомлюємо. Стояти біля голгофи і думати: все пропало, навіщо далі жити, – немає сенсу… Воскресіння – це перемога життя над смертю, це відкриті ворота у Царство Небесне, це наша причетність до вічності. Господь створив людину від Своєї любові, щоб вона раділа й була щаслива на цій землі», – підкреслив владика.

З його слів, власне нещастя ми відчуваємо тоді, коли грішимо, порушуючи заповіді Божі, бо тим порушуємо гармонію самого буття. «Якщо жити і любити як християнин, то людина не заздрить, а співстраждає, милосердствує і не ображається. Вона не зможе ні образити, ні образитися сама, бо любить. Якщо ж цього немає, завжди буде можливість принизити когось, звинувачувати, стати зверхнім і самому ображатися на всіх. Христос проповідував з любов'ю і терпінням. Як приклад: Він мив ноги Своїм учням і казав, щоб із Нього брали приклад», – відзначив високопреосвященний.

30 січня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери