Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЖіночий монастир у Луцьку відзначив престольне свято (оновлено)
Новини

Жіночий монастир у Луцьку відзначив престольне свято (оновлено)

З нагоди торжества святителя Василія Великого митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в домовій церкві обителі (просп. Волі, 2).

З керуючим єпархією, зокрема, молилися: декан монастирів архімандрит Константин (Марченко), ігуменя Анастасія (Заруденець) із сестрами, настоятель храму протоієрей Віктор Сватула.

У 2009 р. стараннями тоді ще архієпископа Михаїла в будівлі за кафедральним Свято-Троїцьким собором відновили монастир. У липні того ж року владика освятив престіл згаданого домового храму. Тоді ж відслужили першу літургію. Нині у двох домових храмах обителі – Святої великомучениці Катерини та Святого Василія Великого – звершуються богослужіння за монастирським уставом.

Насельниці несуть різноманітні послухи. Так, зокрема, мають просфорню, де щодня випікають до п‘яти тисяч проскур – для Троїцького собору і тих парафій, які цього потребують. До роботи залучають і мирян.

В обителі діє швейна майстерня, де виготовляють облачення.

У жовтні 2019-го біля монастиря відкрито крамницю «Аліфія» (вхід з боку вул. Паркова), там продають церковну літературу, атрибутику тощо.

У вересні 2021 р. в підземеллі обителі започатковано роботу благодійної їдальні для тих, хто опинився у скрутному становищі (вхід із Паркової). Опікується нужденними, а тепер і внутрішньо переміщеними особами парафіянка Олена Корецька. Страви готують тут по-домашньому.

У монастирі є невеликий сестринський хор, у неділю й свята співає і світський жіночий хор.

14 січня 2023 р. Інші новини за рубриками: Деканат монастирів, Архімандрит Константин (Марченко), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери