Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Липинах урочисто вшанували великомученицю Варвару (оновлено)
Новини

У Липинах урочисто вшанували великомученицю Варвару (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив богослужіння в храмі Святої Трійці цього села Луцького районного деканату.

Після Божественної літургії відправили подячний молебень перед спеціальним кивотом, у якому зберігається частинка нетлінних мощей св. Варвари.

У проповіді керуючий єпархією зазначив: нині багато людей кажуть, що люблять свою Вітчизну, але «люблять» її чомусь не тут, а за кордоном. Вони лицеміри, не хочуть її захищати, вважає владика. Для них Україна – чужий край. У Державному Гімні є такі слова: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу...». Тож чию душу покладе лицемір, якщо він далеко? Слова мають відповідати дійсності. У Святому Письмі сказано: «Наближаються до Мене люди ці устами своїми, й устами шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене» (Мф. 15:8). Високопреосвященний закликає любити свою Україну тут і надіятися лише на Бога.

У день ушанування великої Божої угодниці із високопреосвященним служили: луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, благочинний Свято-Успенського округу протоієрей Андрій Мовчанюк, настоятель протоієрей Микола Цап’юк, інше духовенство.

Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено колектив місцевого дитячого садочка за волонтерську діяльність, інших активних парафіян.

Божий дім засновано 2001 року. Його добудовано 2010-го і освячено 16 травня того ж року ще архієпископом Луцьким і Волинським Михаїлом. А 23 травня, на престольне свято, Патріарх Філарет освятив дзвони. Будівництво храму велося за сприяння сільради і громади.

18 грудня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери