Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСвято з архієреєм у Дитячій церкві (оновлено)
Новини

Свято з архієреєм у Дитячій церкві (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський очолив Божественну літургію в каплиці Введення у храм Пресвятої Богородиці, що в обласному центрі (вул. Конякіна, 25-В) з нагоди престольного празника.

З високопреосвященним молилися: луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, намісник луцького Братського Хрестовоздвиженського монастиря ігумен Никодим (Смілий), настоятель парафії протоієрей Віктор Михалевич та інше духовенство. Юні віряни привітали присутніх гарним концертом.

У проповіді високопреосвященний нагадав: Бог є любов, тому Свій гнів Він може змінити на милість. Усе в житті може змінитися, але потрібне бажання. Задля нашого бажання ми щось змінюємо у своєму житті. Наприклад, гарно одягаємося чи прикрашаємось. І, згідно із заповіддю, стараємося любити себе, щоб знати, як ставитися до інших. Владика навчав, що кожна людина має випромінювати любов, бути радісною, цікавою для інших, як квітка, до якої летить бджола. Бо лише благодатною любов’ю можна себе привабити.

Цей Божий дім засновано 2018-го року в передсвято Введення. У 2019-му вперше служили літургію на храмовий празник архієрейським чином. При парафії діє недільна школа, з вихованцями працюють досвідчені фахівці. Щоб краще проводити заняття, дітей поділяють на підгрупи. До свят організовують майстер-класи.

5 грудня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери