Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСвято Димитрія Солунського в Ковелі (оновлено)
Новини

Свято Димитрія Солунського в Ковелі (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в Димитрівському соборі з нагоди престольного празника.

Разом із високопреосвященним правили благочинний Свято-Димитрівського округу та настоятель собору протоієрей Анатолій Александрук, інше духовенство.

У слові владика розповідав про українські християнські традиції. Вони виникали через потреби, які були на певний час. Зокрема, люди сіяли пшеницю, інші культури, просили благословення на новий урожай, на працю. Ці потреби починалися від весняного рівнодення (21 березня) і закінчувалися на Дмитра (8 листопада), коли зібрано весь урожай. Проте останнім часом почали спотворювати ці традиції. Так, гарбуз як символ свята врожаю став атрибутом т. зв. хелловіну, а мак – наркотичним продуктом. За совєтів було спотворено й інші свята. Зокрема, замість християнського пошанування жінок-мироносиць, інших жінок, матерів, запровадили комуністичне 8 Березня. А Різдво Христове почали святкувати після Нового року – 7 січня. На завершення керуючий єпархією закликав берегти свою віру, Батьківщину, пам'ятати і дотримуватися традицій.

Активні парафіяни і капелани благочиння отримали відзнаки від 14-ї ОМБ ім. Романа Великого за волонтерство і допомогу.

Цей Божий дім засновано 1994 року. Поки не було храму, богослужіння проводили в підсобному приміщенні, а потім у каплиці. У 1998 році першу літургію в ній звершив митрополит Луцький і Волинський Яків (Панчук). У 1999-му розпочали зводити собор. Освятив новозбудовану церкву 2008 року тоді єпископ Михаїл.

8 листопада 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери