Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОзеро: перший візит архієрея (оновлено)
Новини

Озеро: перший візит архієрея (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Покрови Пресвятої Богородиці в цьому селі Ківерецького деканату (Луцький р-н) і очолив Божественну літургію.

У 20-ту неділю після П'ятдесятниці разом із високопреосвященним молилися: декан протоієрей Іван Семенюк, настоятель священник Павло Гусак, інше духовенство.

У проповіді керуючий єпархією зазначив, що молитва – це єднання з Богом. Якщо в молитві попросити з вірою, то дасться. У Євангелії сказано: «Нехай буде слово ваше: так – так; ні – ні, а що зверх цього, те від лукавого» (Мф. 5:37). А значить, спілкуватися потрібно чітко промовляючи слова, правильно висловлювати думку, емоції, бачення, бути зрозумілим для співрозмовника. Коли хочемо, щоб нас почули, маємо самі розуміти, що кажемо. Деякі слова народжуються із глибини серця і стають сакральними. Існує великий запас слів для вираження почуттів, емоцій. І ці почуття та емоції скеровані до Творця, до ближніх. Тож усім потрібно стежити за своєю мовою, словами, які вносимо у текст, наголосив владика.

Божий дім тут засновано 1898 р. на місці церкви Святої великомучениці Параскеви, що згоріла раніше (у 1892 р. місцевий священник Лихницький у тому храмі охрестив Михайла Кравчука, який став всесвітньо відомим ученим-математиком). На території є двоярусна дерев'яна дзвіниця.

Перша згадка про село датується 1577 роком. Тоді воно звалося Воля-Озерська. Із назви зрозуміло, що в поселенні є озеро. Вода в ньому завжди чиста й ніколи не змінює свого рівня.

Покровська парафія у травні ц. р. змінила юрисдикцію і возз'єдналася з Православною церквою України.

31 жовтня 2022 р. Інші новини за рубриками: Протоієрей Андрій Гусак, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Іван Семенюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери