Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАрхієрей відвідав університетську церкву (оновлено)
Новини

Архієрей відвідав університетську церкву (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в храмі Софії – Премудрості Божої (вул. Потапова: між бібліотекою та лабораторним корпусом ВНУ і школою № 9).

Візит відбувся у неділю і день Собору волинських святих з нагоди другої річниці освячення церкви. Із владикою молилися: капелан Волинського національного університету ім. Лесі Українки і настоятель парафії протоієрей Віктор Пушко, духовенство міського деканату, а також ректор Анатолій Цьось, викладачі, студенти вишу. Супроводжував богослужіння архієрейський хор «Оранта» (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Василь Мойсіюк).

У проповіді високопреосвященний зазначив, що вшановуючи волинських святих, згадуємо наших рідних і близьких. Адже ми нащадки тих, хто жив на цій землі. Це – святі, яких церква канонізувала у ХХ столітті та раніше, і їх життя є прикладом. Кожне покоління має свої випробування, і нема чогось кращого чи гіршого в поколіннях, а є акцент на духовності. Духовність – це життя в любові, в Бозі, адже Бог є любов, нагадує керуючий єпархією.

Цей Божий дім засновано 19 травня 2007 року ще тоді єпископом Луцьким і Волинським Михаїлом. 11 вересня 2013 року архієрей освятив наріжний камінь і заклав капсулу в фундамент майбутньої церкви. 18 листопада 2015-го – відправив чин освячення хреста для поставлення його на бані, а 20 жовтня 2020-го – освятив храм і очолив у ньому першу літургію.

24 жовтня 2022 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Віктор Пушко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери