Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПальче: перший візит архієрея (оновлено)
Новини

Пальче: перший візит архієрея (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в парафії Покрови Пресвятої Богородиці цього села Ківерецького деканату (Луцький р-н), що недавно увійшла в лоно ПЦУ.

Разом із високопреосвященним молилися: декан Свято-Успенського округу протоієрей Андрій Мовчанюк, настоятель священник Богдан Григор’єв, інші панотці. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних парафіян.

У слові керуючий єпархією зазначив, що прочитавши будь-яку книгу, можна сказати, що в ній подобається, або не подобається. Біблію потрібно читати вивчаючи і робити висновки – там є Істина, якою живемо. Якщо ж не дотримуватися Її, тоді навіщо читати Письмо? Якщо хтось знає, що «блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться» і йде війною, тоді він невіруючий. Знає і не змінюється.

А чи змінюємося ми, коли читаємо Біблію, або інші? Коли хтось каже «я все розумію», значить він нічого не розуміє, бо цю глибину всю неможливо знати. Коли кажемо, що йдемо до церкви, то це означає, що не лише на богослужіння, а черпати Істину, яка показує напрям куди рухатися далі. Коли живемо за Словом Божим, маємо впевненість у завтрашньому дні.

Духовенство відвідало могилу протоієрея Володимира Черенюка в сусідньому с. Хорлупи, який відійшов до Господа минулого року. Під проводом керуючого єпархією відслужили заупокійну літію. Отець Володимир був настоятелем храму Святителя Василія Великого в цьому селі й прослужив на парафії понад сорок років. Певний час був найстаршим за віком священнослужителем у нашій єпархії. Отця Володимира знали в деканаті, любили і добре пам’ятають.

Божий дім у с. Пальче засновано в першій половині 90-х років. Доти в цій місцевості церкви не було, люди ходили у сусідні села. Чин освячення наріжного каменя здійснило духовенство Київського патріархату, але храм освячували московські батюшки в 1995-му.

У травні ц. р. громада вийшла з юрисдикції МП й возз’єдналася з Православною церквою України. На загальних зборах парафії майже всі підтримали таку пропозицію. Тодішній настоятель, на жаль, вирішив «зберегти вірність» російській церкві.

9 жовтня 2022 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Мовчанюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери