Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЗа ворогів треба молитися
Новини

За ворогів треба молитися

Протоієрей Петро Атаманів, настоятель луцької парафії Святителя Йоана Золотоустого, у черговій телепередачі «Духовна абетка» на «12 каналі» (12kanal.com) говорив про причини воєн, негативні емоції та інше важливе.

Від початку російської агресії в українців з’являються відчуття ненависті до сусіднього народу. Панотець радить реагувати на сучасні події спокійніше, виходячи зі Святого Письма. Звісно, тяжко пробачити тих, хто мучить і вбиває. Але за ворогів треба молитися, передусім за їхнє врозумлення, каже о. Петро. Згадаймо, що смерть прийшла через гріхопадіння перших людей – Адама і Єви. Перше вбивство – Авеля Каїном – скоїлося через заздрість, а далі були війни.

Якщо порівняти телебачення, українські канали розповідають про любов, волонтерство, благодійність, про наближення перемоги тощо. Російське ж довгий час поширювало неправдиву інформацію про відсутність своїх військ на території України і що наш народ ніби сам винен у всіх злочинах цієї «спецоперації».

Зараз іде великий супротив між добром і злом. Але добро завжди врешті-решт перемагає. Тож і ми переможемо зловісного ворога, який напав на нашу землю.

Цей та всі інші випуски програми «Духовна абетка» – на нашому сайті, у розділі «Відео».

25 серпня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери