Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНові Червища: архієрей на престольному святі (оновлено)
Новини

Нові Червища: архієрей на престольному святі (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в парафії Різдва Йоана Хрестителя цього села Камінь-Каширського деканату з нагоди храмового празника.

У слові владика привітав присутніх зі святом і зазначив, що усім нам потрібно думати про майбутнє – дітей, батьків, своєї душі. Посіяне нами сьогодення – це результат надмірної приземленості. Далі архієрей розповів, чим людина духовна відрізняється від звичайного мирянина. «Людина духовна буде піднімати голову догори, думати правильно про своє майбутнє, прагнути його. Хто не думає про майбутнє, буде говорити про щось земне, просте, водночас зрозуміле, але те, що відбувається протягом дня». Християнин так не може думати, бо він живе в любові Божій. Він не може говорити лише про земне. Шість днів працюватиме, а сьомий присвятить Господу. І живе за закликом церкви – «До неба піднесімо серця», у той час як мирянин ходить по колу. Тож «шукайте ж найперше Царства Божого» (Мф. 6:33).

Із високопреосвященним молилися: старший декан протоієрей Микола Смолярчук, настоятель священник Антон Коростов, інше духовенство. Церковними відзнаками архіпастир нагородив активних парафіян.

Утративши в часи Другої світової війни свою духовну святиню, новочервищанці жили з мрією знову збудувати церкву. І ось в 1995 році завдяки старанням громади, зокрема ініціаторів Омеляна Шпанчука та Федота Куницького, відбулось освячення храму.

Понад двадцять літ правив у цьому Божому домі протоієрей Олександр Лосєв. Деякий час був камінь-каширським благочинним. Торік восени о. Олександр відійшов до Господа.


8 липня 2022 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Смолярчук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери