Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПрестольний празник в Оздові очолив владика Михаїл (оновлено)
Новини

Престольний празник в Оздові очолив владика Михаїл (оновлено)

У парафії Вознесіння Господнього цього села Луцького районного деканату служили Божественну літургію з нагоди храмового свята.

За відправою під проводом митрополита Луцького і Волинського Михаїла молилися: декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель протоієрей Олег Походзей, інше духовенство.

У проповіді високопреосвященний нагадав, що потрібно всім дотримуватися заповідей Господніх, жити по совісті. Коли людина не має її, то закону Божого не відчуває. Бо совість – це закон, написаний Усевишнім на скрижалях нашого серця. Про совість людини можна дізнатися, зокрема, надавши їй владу і гроші. Гроші свідчать про цінність, «бо де скарб ваш, там буде й серце ваше» (Мф. 6:21). Але якщо матимемо духовний скарб (порядний вчинок, добре слово), то ніколи не будемо сумувати через нестачу коштів або надто радіти через їх велику кількість. Гроші це лише частинка матеріальних речей для земного життя. Головне – не стати рабом цих речей. На завершення владика побажав любити свій край – Волинь, одягати вишиванку і носити її, коли є бажання, бо це стан нашої душі.

Перша згадка про церкву в селі Оздів датується приблизно 1545 роком; про другий, козацький храм мало що відомо, але він діяв. Третю церкву в Оздові звів невідомий благодійник, а ось четверта була збудована у 1874-му парафіянами й освячена на честь Вознесіння Господнього. У Другу світову війну німці палили села, у тому числі й Оздів. Тоді, 23 червня 1943 року, місцевий храм згорів ущент.

На початку 90-х громада вирішила здійснити своє бажання – побудувати церкву. Її заклали в 1993 році. Перше богослужіння відбулося у недовершеній будівлі 1996-го на Благовіщення. Храм освятили, як і попередній, у свято Вознесіння Господнє – 5 червня 2008 р.

6 червня 2022 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери