Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПротоієрей Михайло Бучак: «Нам потрібен пантеон»
Новини

Протоієрей Михайло Бучак: «Нам потрібен пантеон»

Міркуваннями про повагу до полеглих поділився головний військовий капелан єпархії у телепередачі «Духовна абетка» на «12 каналі».

«…Нам потрібен пантеон, нам потрібен цвинтар героїв, як це є у цивілізованих країнах. Не треба обелісків до неба. Там має бути гарненько: травичка, маленькі надгробки… Це має бути взірець нашої любові до полеглих героїв», – зазначив панотець. Але спочатку треба визначитися з місцем для поховань.

«Це дуже актуальне питання… Це страшна війна. Ми платимо дуже велику ціну. Але я би дуже хотів, щоб ми не забували тих, хто віддав найдорожче – життя. А рідні віддали сина, батька, чоловіка… Це питання, яке треба виносити на громадськість, щоб його вирішити», – наголосив о. Михайло.

На його думку, належна шана полеглим – це наближення перемоги. «Душі воїнів сьогодні дивляться на нас і кажуть: “Ми віддали життя, а що ви зробили для нас? Ви хоч належно вшанували нас?” Для мене це дуже болючий момент. Ми будемо стукати у всі двері. Якщо є люди, які не хочуть йти на поступки із тією землею, ми зберемо батьків, матерів і прийдемо до них. Той цвинтар не має бути далеко, щоб ніхто не бачив. До нас повинні приїжджати люди, бачити його і казати: вони пам’ятають своїх героїв», – зазначив капелан.

Цей та всі інші випуски «Духовної абетки» дивіться ось тут.

27 травня 2022 р. Інші новини за рубриками: Протоієрей Михайло Бучак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери