Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика Михаїл приймає вітання (оновлено)
Новини

Владика Михаїл приймає вітання (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський з нагоди свого дня народження очолив Божественну літургію та подячний молебень у кафедральному соборі Святої Трійці.

Народився архіпастир 9 травня, але оскільки духовенство 8-го й 9-го брало участь у поминальних заходах до Дня пам’яті та примирення, святкування провели 10 травня.

За богослужінням із високопреосвященним правили: єпископ Херсонський і Каховський Борис (Харко), канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академіїпротоієрей Володимир Вакін, декани, інше духовенство єпархії. У спільній молитві взяли участь військові капелани, намісниці монастирів нашого краю, викладачі та вихованці ВПБА, миряни. Співав архієрейський хор «Оранта».

Від священнослужителів та всіх вірних єпархії вітальне слово промовив канцлер протоієрей Микола Цап. Він, зокрема, зазначив: «Цього року виповнюється 25 літ, як Ви, владико, прийняли чернецтво і повністю присвятили своє життя служінню Богові та українському народові в єпископському сані. За час Вашого правління єпархією кількість українських парафій зросла до 160. Вами особисто освячено 112 нових храмів».

Опісля слово мав гість – єпископ Борис: «Кожна людина приходить у цей світ з Богом визначеним призначенням… Аби творити Божі справи, треба увірувати. Вам Господь визначив цей шлях віри, щоб не тільки самому йти, але й інших привести до віри». Побажав, щоб у нашому краї не залишилося представників «русского міра», разом святкувати перемогу.

На завершення владика Михаїл подякував присутнім за привітання. Він зазначив, що в молитві «Отче наш» сказано: «Нехай буде воля Твоя». Колись ми не задумувалися над цими словами. Виявляється, що «легко» виконувати волю Божу і важко – волю чиюсь. Кожне покоління має свої випробування, радощі й труднощі. А коли людина живе по волі Божій, то стається їй у житті на добре, які б обставини не склалися. Архієрей пояснив, що зараз він на позиції учня, який навчається і вдосконалюється. Подякував своїм учителям і всім присутнім, але найперше – Всевишньому.

Чергові церковні відзнаки отримало достойне духовенство за пастирські труди.


10 травня 2022 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери