Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВеликдень у кафедральному соборі Святої Трійці (додано фотосесії)
Новини

Великдень у кафедральному соборі Святої Трійці (додано фотосесії)

24 квітня 2022р. У кафедральному соборі Святої трійці. Світлина інформаційної служби єпархії.

У день Світлого Христового Воскресіння у кафедральному соборі Святої Трійці обласного центру відбулося святкове богослужіння.

Традиційно частина великоднього Євангелія прозвучала різними мовами на ознаку того, що Православ’я – віра всесвітня.

Опісля літургії митрополит Луцький і Волинський Михаїл привіз до собору благодатний вогонь.

Після богослужіння і закінчення комендантської години відбулося освячення великодніх кошиків на соборному майдані. Освячення тривало й протягом попереднього дня.

Із храму велася трансляція «12 каналом», тож усі могли долучитися до служби, залишаючись удома.

Перед Великоднем митрополит Михаїл очолив основні відправи Страсного тижня: чин омовіння ніг, ранню Великої п’ятниці з читанням 12-ти уривків із Євангелій (спомин спасенних страждань Ісусових), вечірню з виносом плащаниці.

У переддень свята до кафедрального собору привезли вогонь єднання з Донбасу. Він символізує співстраждання, єдність українців і знак перемоги, якої ми всі прагнемо. Цей вогонь волинянам передали бійці 14-ї окремої механізованої бригади, що нині боронить від окупантів Миколаївщину. Із багаття на передовій, на якому захисники України готують їжу і яким гріються вночі. «Він для нас також, як благодатний. Вогонь перемоги, вогонь єдності, який буде для людей видимим символом горіти тут на площі, тому що тут, на площі, ми палаємо любов’ю до своєї Батьківщини», – зазначив митрополит Михаїл.

24 квітня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери