Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУсе здолаємо, бо ми з Богом, – архієрей
Новини

Усе здолаємо, бо ми з Богом, – архієрей

У день Входу Господнього в Єрусалим митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в кафедральному соборі Святої Трійці. На завершення архіпастир у проповіді наголосив на силі віри.

Високопреосвященний нагадав слова святителя Йоана Золотоустого: «З Христом я готовий бути в пеклі». Це говорить про те, що з Богом нам нічого не страшно. Тож перебуваючи з Ним, справимося з усіма випробуваннями. І якщо нам тяжко, це означає, що віра наша недостатня.

Ми виросли із розумінням, що Творець існує, пояснює архієрей. Проте нас ще не до кінця навчили жити за Його законами. А будучи з Господом, нам усе вдасться і ми все здолаємо, переконує владика.

Після Богослужіння керуючий єпархією освятив гілля верби на подвір’ї собору.

Цього дня в головному храмі єпархії побувало дуже багато людей. Чимало вірних приступили до Сповіді й Причастя. Причому, за словами священнослужителів, багатьох вони бачать у соборі вперше. Це, очевидно, миряни, які раніше ходити в храми Московського патріархату, а також переселенці з регіонів, які страждають від злочинів російських загарбників.

17 квітня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери