Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПохорон воїнів Миколи Бунчука та Михайла Путінцева
Новини

Похорон воїнів Миколи Бунчука та Михайла Путінцева

У кафедральному соборі Святої Трійці відспівування бійців очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Праведний гнів клекоче в кожному з нас, сказав високопреосвященний у скорботному слові. Він змінює нашу свідомість, цінності. Із болем дивимось на окуповані міста і що витворяють у них загарбники. «Дикі їхні солдати, закони, і нація така сама дика, яка крім війни, ненависті до сусіда, більше нічого не відчуває». Владика пригадав слова Тараса Шевченка: «Кохайтеся, чорноброві, та не з москалями..». Навіть почуття любові не варто допускати з ними, «бо … роблять лихо вами». Значить, щось за цим є. Ми констатували факт, який говорить сам за себе.

Але маємо тут жити, це – наша Батьківщина, наша сім’я, віра, ходимо до храму, бо ми – козацького роду.

Михайло Путінцев народився 20 січня 1997 року. Навчався у Луцькій гімназії № 18, Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної сотні та Національній академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного. Проходив військову службу за контрактом. Загинув 4 квітня під час бою з російськими окупантами поблизу Запорізької області.

Микола Бунчук народився 29 серпня 1998 року в місті Лисичанську Луганської області. Проходив військову службу за контрактом. Помер 7 березня внаслідок осколкового поранення під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Дмитрівка Київської області.

11 квітня 2022 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери