Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниІєромонах Макарій (Дядюсь) отримав поранення
Новини

Ієромонах Макарій (Дядюсь) отримав поранення

Колишній жидичинський чернець, а нині настоятель парафії у Волновасі, з лікарні вийшов в ефір телепередачі «Духовна абетка» на «12 каналі» (12kanal.com).

З початку повномасштабної російської агресії цей райцентр зазнав значних руйнувань через обстріли. Храм Святителя Миколая спочатку було пошкоджено, а за декілька днів окупанти його спалили. Очільник волноваської громади зізнався, що якоюсь мірою радіє за таку долю цієї церкви, бо над святинею нелюди могли й поглумитися. Божий дім був єдиним у цій місцевості, який належав ПЦУ, інші – переважно російські.

Щоб рятувати Волноваху, душпастир активно допомагав нашим захисникам, займався евакуацією людей у безпечні місця. Перші дні війни були для нього екстремальними, дуже тяжкими, бо приходилось проїжджати територією, де могли бути ворожі війська. Їздили під обстрілами. Багато людей залишилось у місті через страх загинути. Дуже переживав за хлопців, яких перевозив, щоб їх не зачепила ворожа куля, а отримав поранення сам. «Не були проінформовані, де перебуває ворог. Він нас підпустив близько до себе… Стріляли з усього, з усіх сторін пролітало».

Нині о. Макарій у лікарні, почувається непогано і йде на поправку, сподіваючись на молитву від усіх, хто читає ці рядки. Каже, що силу молитву особливо відчувають і цінують ті, хто щодня ризикує життям під кулями. «Я завжди кажу людям: моліться за хлопців. От тут ми побачили живу молитву».

Повністю передачу можна подивитися за цим посиланням.

7 квітня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери