Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЩо сказав про РПЦ Ігор Сацик (оновлено)
Новини

Що сказав про РПЦ Ігор Сацик (оновлено)

Викладач Волинської православної богословської академії, кандидат філософських наук навів цікаві історичні дані щодо Православ’я.

У черговій передачі «Духовна абетка» на «12 каналі» (12kanal.com) йшлося про те, що Українська та Російська церкви багато в чому відрізняються. Замість унаслідувати істинне християнське вчення, нинішня РПЦ проповідує «русский мир».«Це трагічно, що люди відреклися від своєї свободи і замість того, щоб слідувати вченню Євангелія, Святого Письма, вони слідують єретичному вченню – ідеї “русского мира”, яка зараз фактично засуджується більшістю православних богословів у світі».

Вселенський Патріарх Варфоломій із предстоятелями інших православних церков незабаром обговорюватиме це питання на синаксисі (зібранні православних патріархів). «Є дуже велика ймовірність, що десь у травні ми почуємо, що це вчення є єретичним, а патріарх Кирил, який його сформулював і поширює, буде визнаний єретиком і відлучений від церкви. Паралельно з цим, фактично вся РПЦ буде звинувачена в єресі», – зазначив викладач.

Історія Російської церкви трагічна. Вона свого часу була в підпорядкуванні царів, імператорів – Івана Грозного, Петра І… Потім церквою стала керувати атеїстична держава. Так, за «совєтів» усі єпископи мусили постачали інформацію для КДБ. Нині духовенство РПЦ, на жаль, є знаряддям маніпуляцій, брехні, хоча серед них є немало й порядних. Зараз, коли йде війна, чимало таких священників через розгубленість не знають, як поводитись.

Далі релігієзнавець пояснив, чому православ’я України старше за РПЦ.

Повністю передачу «Духовна абетка» можна подивитися тут.

31 березня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери