Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВеликопостові поминальні суботи
Новини

Великопостові поминальні суботи

Суботи другого, третього і четвертого тижнів Великого посту (19 березня, 26 березня, 2 квітня) – поминальні.

Молитва за спочилих – це молитва любові та єдності. За словами апостола Павла, якщо людина не матиме любові, то і зміст посту втратить значення. Тому церква запрошує на загальне моління за померлих. Адже Великий піст – це час посиленої молитви за всіх людей, у тому числі тих, хто завершив земний шлях.

Згадувати небіжчиків у ці суботи пов’язано з тим, що за церковним уставом у будні Великого посту літургія Йоана Золотоустого чи Василія Великого не служиться, а тільки літургія Ранішосвячених Дарів, а на ній неможливо звершити євхаристію в пам’ять про померлих.

За словами святителя Феофана Затворника, «котрі відійшли, вони живі, але іншим життям, перебувають у спілкуванні між собою… Ми молимося за них, а вони моляться за нас».

Тож цього дня варто помолитися, подати у храм записку з іменами спочилих, поставити свічку як символ нашої полум’яної віри. Можна принести в пожертву продукти, що не псуватимуться три тижні, та провідати могили. Пом’янути цього дня відійшлих до Господа ми повинні з особливим трепетом, любов’ю та благоговінням.

Усі події 19, 26 березня, 2 квітня за єпархіальним календарем – ось тут.

16 березня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери