Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНе спалювати! ДСНС звертає увагу духовенства й парафіян
Новини

Не спалювати! ДСНС звертає увагу духовенства й парафіян

До митрополита Луцького і Волинського Михаїла надійшов лист від Державної служби України з надзвичайних ситуацій із проханням сприяти роз’яснювальній роботі серед населення.

Начальник Головного управління ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук, зокрема, пише: протягом 2021 р. в області зареєстровано 111 пожеж у природних екосистемах на площі близько 118 га, з яких 104 – пожежі сухої рослинності на площі близько 115 га і пожежа торфовища на площі близько 1,2 га, п’ять пожеж лісу на площі близько 1 га та одна пожежа пшениці на корені на площі 0,5 га. З початку поточного року вже виникло п’ять пожеж сухої рослинності на площі понад 5 га, а також сім пожеж сміття на відкритій території. Зазначені пожежі в основному виникають унаслідок самовільного випалювання сухої рослинності громадянами, необережного та недбалого поводження з вогнем, порушення вимог пожежної безпеки, а в подальшому можуть призвести до масштабних пожеж торфовищ та лісових масивів. «Як результат, на ліквідацію таких пожеж держава витрачає значні матеріально-технічні резерви, які у теперішній нелегкий час і так є дуже необхідними».

Отже, владика наголошує разом із рятувальниками: пам’ятаймо про заборону спалювати суху рослинність, не можна допускати пожежі у природних екосистемах!

9 березня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери