Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Луцьку провели чин похорону двох воїнів
Новини

У Луцьку провели чин похорону двох воїнів

Відспівування Владислава Неділька, а наступного дня Іллі Симоновича в кафедральному соборі Святої Трійці очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У проповіді високопреосвященний зазначив, що в цьому храмі знову відспівують воїнів. Війна нині торкається кожного з нас. З її початком ми всі стали захисниками Вітчизни. Але чому вона почалась? Яка причина? Під надуманим приводом «русский мир» прийшов «захищати» «русскоязычное население» і зробити нас рабами. Тож тепер сусідня держава стає нам ворогом, насамперед ворогом правди. Наші герої вмирають за свою землю і страждає мирне населення. Але ми боремось, бо Україна – це наша Батьківщина, яку маємо захищати.

Мир настане тоді, коли здобудемо перемогу. Тож ворогові для цього треба дати рішучу відсіч, наголосив владика. Ми всі як один змінимось і будемо по-справжньому цінувати життя, розуміти, що значить смерть.

Старший солдат Владислав Неділько, 1997 року народження, нововолинець, загинув під час підриву диверсійно-розвідувальною групою противника нашого танка під Лисичанськом. Похоронили військовослужбовця на кладовищі с. Несвіч Луцького району.

Ілля Симонович – 2002 року народження, навідник в/ч А0284. Боєць помер від поранень, отриманих у боях під час охорони Антонівського мосту на Херсонщині. Поховання відбулося на Алеї почесних поховань луцького міського кладовища поблизу с. Гаразджа.


8 березня 2022 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери