Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Луцьку відбувся фестиваль «Різдвяний дух Волині»
Новини

У Луцьку відбувся фестиваль «Різдвяний дух Волині»

Перший регіональний фестиваль церковних хорів провели в кафедральному соборі Святої Трійці з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

У ньому взяли участь дванадцять парафіяльних хорових колективів єпархії. Вони представили колядки й щедрівки, у т. ч. старовинні в оригінальному відтворенні. Розпочали із різдвяних піснеспівів у виконанні владики й духовенства собору, а завершили – спільним співом духовного гімну «Боже великий, єдиний».

Захід проводили за почином хору «Кредо» храму Холмської ікони Богоматері, що в обласному центрі. Всі учасники отримали дипломи.

Відбір відбувався таким чином. На чергових зборах деканів архієрей представив Катерину Токало, художнього керівника і регента «Кредо», як голову оргкомітету фестивалю. Із благочинними створили анкету-заявку, в якій зазначили відповідні вимоги. Заявки приймали до 21 січня. Для колективів, котрі відгукнулися, визначили відповідний регламент і дібрали програму. Пані Катерина сподівається, що такі фестивалі проводитимуть і надалі.

14 лютого 2022 р. Інші новини за рубриками: Мистецтво, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери