Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини10 років тому керуючого єпархією возведено в сан митрополита
Новини

10 років тому керуючого єпархією возведено в сан митрополита

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл

Минуло 10 літ, як архієпископа Луцького і Волинського Михаїла возвели в сан митрополита.

У 2012 році указом Святійшого Патріарха Філарета, з нагоди 50-ї річниці від дня своєї архієрейської хіротонії, архієпископа Михаїла, а також іще чотирьох ієрархів, було возведено у сан митрополита.

З цієї нагоди Управління єпархії вітає владику Михаїла. Протягом усього архіпастирського служіння він є прикладом любові й терпіння, повної самовіддачі служінню, пробуджує в наших серцях найголовніші чесноти, без яких не обійтися жодній людині. Він завжди власним прикладом демонструє життєву енергію й оптимізм та спосіб сучасного життя із Господом.

Тож у цей день зичимо високопреосвященному міцного здоров’я, нових звершень, наснаги у пастирському служінні, щоб Всемилостивий Господь укріпив його в подальших архіпастирських трудах, зберігаючи в мирі і благоденстві та дарував многії літа.

Владика Михаїл життєвий шлях розпочав на історичній Волині, неподалік Почаєва. Там пройшло його дитинство і шкільні роки. Духовну освіту здобув у православних богословських школах Санкт-Петербурга і Києва. При постригу в чернецтво йому дано ім’я Михаїл – на честь святителя Михаїла, першого митрополита Київського і всієї Руси.

Перші ступені священства наш владика отримав із рук митрополита Луцького і Волинського Якова. Своє служіння Богові й народу розпочав у Свято-Троїцькому на честь князя Данила Галицького духовному центрі м. Тернополя, а також у відродженому Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі м. Києва. У 2000 році покликаний до найвищого служіння у Церкві Христовій, прийнявши єпископський сан. У 2009-му його піднесено до сану архієпископа, а у 2012 – митрополита.

За плідну працю архієрей отримав чимало церковних та державних нагород.

24 січня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери