Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниРіздвяне богослужіння в соборі (оновлено)
Новини

Різдвяне богослужіння в соборі (оновлено)

7 січня 2022 р. Різдво Христове. Світлина інформаційної служби єпархії.

У головній церкві Волині – луцькому кафедральному соборі Святої Трійці – 7 січня святкову літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Напередодні, у Навечір’я (Святвечір), під проводом владики традиційно відправили всенічну. З високопреосвященним служили декан протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство.

Службу Божу транслював суспільний мовник «UA: Волинь», коментатор – викладач Волинської православної богословської академії, кандидат філософських наук Ігор Сацик. Співав архієрейський хор «Оранта» (керівник – заслужений діяч мистецтв України Василь Мойсіюк). Різдвяне послання Митрополита Київського і всієї України Епіфанія виголосив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко.

У вітальному слові архієрей зазначив, що «ми зібралися великою українською родиною в цьому храмі попросити в Спасителя благословіння та подякувати Йому за прожитий рік, який був наповнений і радістю, і хвилюваннями». Велику надію в нинішньому році покладаємо на Бога, на Його промисел і захист. «Якщо Бог за нас, то хто проти нас?» (Рим. 8:31). Владика переконаний, що ближчим часом закінчаться пандемія й інші випробування. Тільки треба в це повірити і з вірою в Бога попросити, бо «все, чого не попросите в молитві з вірою, одержите» (Мф. 21:22).

У собор завітали заступник голови облради Григорій Пустовіт, міський голова Ігор Поліщук, які на запрошення високопреосвященного звернулися до громади з вітанням.

На завершення богослужіння духовенство разом із вірянами співали колядки.

7 січня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери