Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ єпархії провели заходи до Миколая (оновлено)
Новини

У єпархії провели заходи до Миколая (оновлено)

До дня особливого вшанування святителя Миколая, архієпископа Мирлікійського, чудотворця, пройшли урочисті Богослужіння та заходи.

Перед святковим днем у Музеї волинської ікони відбулося відкриття виставки Технічного фахового коледжу ЛНТУ «Величаємо тебе, отче Миколаю». Її відвідав клірик нижнього храму кафедрального собору Святої Трійці ієромонах Димитрій (Франків). У вітальному слові чернець розповів про своє особливо трепетне ставлення до цього празника і побажав усім святкового й теплого настрою.

Виставку присвячено українській традиції прикрашання образів та сучасній храмовій флористиці.

Традиційно на Зимового Миколая в обласному центрі на Театральному майдані митрополит Луцький і Волинський Михаїл засвітив головну ялинку міста, привітавши лучан зі святом.

У цей же день вихованці Центру християнського виховання дітей і молоді в кафедральному соборі Святої Трійці вітали виступами парафіян із різдвяно-новорічними святами.

А на території Свято-Миколаївського монастиря, що в Жидичині, традиційно влаштували «Гостини святого Миколая». Тут діяла «резиденція Чудотворця», в рамках якої – різноманітні фотозони, руханки, працювали аніматори, грали виставу.

15 грудня 2021 р. Інші новини за рубриками: Мистецтво, Ієромонах Димитрій (Франків)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери