Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика Михаїл привітав луцького декана з ювілеєм (оновлено)
Новини

Владика Михаїл привітав луцького декана з ювілеєм (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в храмі Холмської ікони Богоматері, що в обласному центрі.

Службу правили в день Собору архістратига Михаїла та інших небесних сил безплотних з нагоди тезоіменитства і ювілейного дня народження міського благочинного й настоятеля цього Божого дому протоієрея Михайла Онищука.

У проповіді, згадуючи сьогоднішнє свято, високопреосвященний зазначив, що Господь створив духовний і матеріальний світ. Коли йдеться про матеріальне, розуміємо, що утворились вода, земля, – уся природа. «І дух Божий носився над водою» (Бут. 1:2). До матеріального світу можна торкнутися, побачити його. А повітря хоч і не бачимо, але відчуваємо його відсутність. Життя ж ангельського світу є позаматеріальним. «Багато речей у цьому світі не пояснюються словами; це й присутність ангелів. Духовний світ не можна зрозуміти, але ми його відчуваємо». Бог створив ангелів, тож молитовно звертаємося до них.

Сьогодні ми святкуємо й інші, патріотичні події, нагадав архієрей. Це річниці революцій Гідності 2014 р. і Помаранчевої 2004 р. Захист небесних сил у ті дні був особливо помітний. Владика сподівається, що надалі у день вшанування архістратига Божого Михаїла в нашій державі відбуватимуться кращі події. «Треба лише вірити і прагнути до цього, адже по наших молитвах можна гори зрушити. В нас є велика віра», – зазначив архіпастир.

Відзнакою «За жертовність» владика нагородив Ларису Онищук, маму настоятеля, за, зокрема, православне виховання сина. 12 листопада о. Михайло відзначив 40-ліття.

22 листопада 2021 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери