Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКеруючий єпархією на престольному святі в Зміїнці
Новини

Керуючий єпархією на престольному святі в Зміїнці

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл у день преподобного Сергія Послушного звершив чин оновлення храму та очолив Божественну літургію в однойменній церкві цього села Луцького районного деканату.

У проповіді високопреосвященний зазначив, що завдяки Божому угодникові маємо привід зібратися в цьому храмі. «Сьогодні ми визначили, що наш друг – Сергій Послушний. Звичайно, що ми згадуємо усіх: хто з нами є і кого немає, і співаємо, що Господь „смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував“. Господь не є Богом мертвих, а живих. Якщо ми віримо у воскреслого Христа, у нас немає підстав думати про смерть як про небуття». Людина народжується завдяки бажанню своїх батьків, але подальше життя її вирішує Господь за Своїм промислом. Дитина приходить у цей світ з любові. Не бачачи Творця, ми Його любимо. Де б ми не були, всюди направить нас правиця Божа, бо Господь любить своє творіння, зазначив владика.

Із архієреєм служили віцеканцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний і настоятель священник Сергій Крук.

Церкву освячено у жовтні 2014 р. владикою Михаїлом, цьогоріч добудовано частину приміщення – розширено вівтар.

21 жовтня 2021 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Протоієрей Олександр Безкоровайний, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери