Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАрхієрей привітав із празником громаду Годомич (оновлено)
Новини

Архієрей привітав із празником громаду Годомич (оновлено)

17 жовтня 2021 р. Архієрейський візит на парафії Покрови Пресвятої Богородиці с. Годомичі Маневицького деканату. Світлини інформаційеої служби єпархії. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у храмі Покрови Пресвятої Богородиці цього села Маневицького деканату.

У 17-ту неділю після П’ятдесятниці з високопреосвященним служили: декан протоієрей Андрій Закидальський, настоятель парафії священник Назарій Челій та інше духовенство.

У проповіді владика зазначив, що сьомий день потрібно присвятити відновленню зв'язку з Богом. Згадуємо заповіді Господні, основа в них – любов. За словами євангеліста Йоана, «Бог є любов». Почуття любові неможливо описати. Ми намагаємось це хоч трішки з'ясувати. Апостол Павло каже, що «любов довготерпить». «Любимо й терпимо, бо хочемо бути щасливими», – зазначив архієрей. У сьомий день тижня йдемо до Всевишнього вирівняти свій шлях. Коли любимо Творця, то мусимо йти до храму. На завершення керуючий єпархією побажав, щоб Господь був із нами, між нами і над нами.

Черговими священничими відзнаками архіпастир нагородив о. Назарія й ієрея Сергія Криєнтого, благословенними грамотами – жертводавців і активних парафіян.

Під час хресної ходи духовенство на могилах колишнього настоятеля протоієрея Федора Шиприкевича, фундатора села Миколи Нестроєва, воїнів УПА, що на території храму, відслужило заупокійну літію.

Свято-Покровську церкву засновано 1926 р. До Другої світової війни храм був осередком культури, в якому правилось українською мовою і співав український хор. У 1944 р. церкву закрили, і тільки на початку 90-х відновили богослужіння. З довоєнної літератури збереглись україномовні Псалтир 1936 р. і Часословець 1925 р.

19 жовтня 2021 р. Інші новини за рубриками: Маневицький деканат, Протоієрей Андрій Закидальський, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери