Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Веселому відзначили століття храму
Новини

У Веселому відзначили століття храму

14 жовтня 2021 р. Архіпастирський візит до храму Покрови Пресвятої Богородиці у с. Веселе. Світлина інформаційної служби єпархії.

На Покрову Пресвятої Богородиці митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав одноіменну парафію в цьому селі Луцького районного деканату.

З нагоди 100-річчя заснування церкви і престольного свята владика очолив Божественну літургію. З ним служили настоятель протоієрей Мирон Цюпа, інше духовенство Луцького районного та Рожищанського деканатів.

На завершення Богослужіння архієрей вручив о. Миронові чергову священничу нагороду, жертводавцям і активним парафіянам – церковні відзнаки. Опісля владика освятив пам’ятний хрест до цього ювілею на території Божого дому. Також душпастир отримав грамоту від селищного голови Торчинської ОТГ Юрія Кревського – за духовний розвиток краю.

Свято-Покровський храм громада побудувала у 1921 р. До цього тут була церква, яку зруйнували під час Першої світової війни. У 1961-му атеїстичною владою храм було закрито і лише у 1990 році Богослужіння відновилися. Позаторік парафіяни висловили бажання возз’єднатися з Православною церквою України.

15 жовтня 2021 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери