Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКонцерт-презентація луцького церковного хору «Кредо»
Новини

Концерт-презентація луцького церковного хору «Кредо»

12 жовтня 2021 р. Хор «Кредо». Кадр з відео Юрія Хомяка.

Співці храму Холмської ікони Божої Матері, що в обласному центрі, представили твори, з якими виступатимуть у фіналі ІХ Всеукраїнського хорового конкурсу ім. Миколи Леонтовича.

Про те, що хор став фіналістом престижного творчого змагання, стало відомо ще в липні. Другий і останній тур конкурсу відбудеться в Києві 16 жовтня, тож перед важливим виступом «Кредо» вирішило зробити, можна сказати, відкриту генеральну репетицію в міському будинку культури.

За повідомленням художнього керівника і диригента Катерини Токало, глядачам представлено п’ять творів: «O magnum misterium» Томаса-Луїса де Вікторії, Хоровий концерт № 22 «Ти моя кріпость, Господи» Артемія Веделя, «Нехай воскресне Бог» (псалом 67) Ганни Гаврилець, українська народна пісня «Гей у світлиці» в обробці Миколи Леонтовича, традиційний спіричуел (духовна пісня афроамериканців) «Didn’t My Lord Deliver Daniel?» в аранжуванні Мозеса Гогана.

Колектив нараховує 20 виконавців. Хористи переважно молоді, креативні. У їх творчості спостерігаються нові цікаві тенденції, що відзначаються високим професіоналізмом.

З успішним виступом співців привітав декан і настоятель парафії Холмської ікони Богоматері протоієрей Михайло Онищук, який побував на концерті. У вітальному слові душпастир зазначив, що було багато молитов на підтримку цієї високої музичної атмосфери. Він побажав хорові подальших успіхів та був приємно вражений його виступом.

Захід проходив за підтримки Департаменту культури міськради.

15 жовтня 2021 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери