Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКерманич єпархії відзначив день ангела у Рожищі (оновлено)
Новини

Керманич єпархії відзначив день ангела у Рожищі (оновлено)

13 жовтня 2021 р. Божественна літургія у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Рожищі з нагоди Дня Тезоіменинства митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Світлини інформаційної служби єпархії.

13 жовтня, в день пам’яті святителя Михаїла, першого митрополита Київського і всієї Русі, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Рожищі відправили Божественну літургію з нагоди дня ангела митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

Із високопреосвященним молилися: архієпископ Житомирський і Поліський Володимир (Шлапак), канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, рожищенський благочинний та настоятель парафії протоієрей Василь Шняк, інші декани, миряни.

На завершення відправи о. Микола від імені духовенства й вірних виголосив вітальний адрес. У ньому душпастир зазначив: «Духовне ім’я, кожен архіпастир Церкви усвідомлює духовну пов’язаність із своїм небесним покровителем, який стає не лише його молитовним заступником, але й зразком для подальшого християнського життя та служіння.

Традиція вшановувати та оберігати день пам’яті наших небесних покровителів є для нас не тільки приводом схилитися перед колись виявленим ними подвигом віри і мужності, але й нагадуванням єдності світу, небесного і земного, розділеного лише тимчасовою завісою нашого буття.

Ви проявляєте себе як мудрий і добрий пастир, відданий Богові і людям, щирий патріот України. Подібно до свого небесного покровителя, святителя Михаїла, першого митрополита Київського і всієї Руси, Ви несете нелегкий труд з піднесення духовності нашого народу та утвердження Помісної Православної Церкви України.

Насамперед висловлюємо Вам щиру вдячність за велику батьківську любов, яку Ви випромінюєте й даруєте нам, відкрите – добре серце, прекрасний приклад ревного служіння Богові та великодушну працю у Господньому винограднику.

Владико! Ви багато потрудилися для розбудови та зміцнення Української Церкви на Волині. За час Вашого правління єпархією, кількість українських православних парафій збільшилася майже на 150 громад. Вами особисто освячено 112 нових храмів. За Вашого сприяння, Владико, Волинська духовна семінарія, яка цього року святкує свій 225-ти літній ювілей, рівно 10 років тому отримала статус Богословської Академії. Нехай Милосердний Господь, Пресвята Богородиця і Ваш небесний покровитель, святитель Михаїл за Ваше багаторічне служіння на Волині і надалі допомагають Вам у всіх архіпастирських трудах, що Ви розпочали і проводите», – йшлося у вітанні.

Владика подякував за теплі слова та можливість разом помолитися в цей непростий для суспільства час.

Пізніше того ж дня у актовій залі Волинської православної богословської академії професорсько-викладацька корпорація та студенти привітали архієрея. Враховуючи захист кандидатської дисертації, митрополиту Михаїлові присуджено вчене звання доцента та вручено атестат і колар доцента ВПБА.

Святитель Михаїл, який є небесним покровителем керуючого нашої єпархії, був першим Предстоятелем Православної церкви від Володимирового хрещення Київської Русі. Існує переказ, що в 988 році з Царгорода князь Володимир повернувся із цим Божим угодником.

13 жовтня 2021 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери