Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниХодити до ворожки – гріх!
Новини

Ходити до ворожки – гріх!

Видання volynpost.com опублікувало роз’яснення протоієрея Михайла Янкевича щодо відвідування «цілителів».

Настоятель парафії Всіх українських святих у с. Струмівка Луцького районного деканату висловив це застереження в черговій телепередачі «Духовна абетка», яку транслює «12 канал».

Коли людина вдається до ворожки, то ставить Бога на другий план, адже не вірить, що Всевишній здатен їй допомогти. «Перша заповідь говорить: „Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене“. Або інша заповідь: „Не роби собі кумира…“. Господь говорить: „По вірі вашій дасться вам“». За словами панотця, деякі люди зі своїми проблемами йдуть до знахарок, а не до церкви. «Поки людина не оббігає всіх бабок, поки не виллє всіх яєць, і воно не допомагає, лише тоді вже йде до останньої інстанції – до церкви, щоб священник помолився. Постає питання: чому людина зразу не йде до церкви? Виходить, що ми більше віримо у силу яйця, ніж у силу хреста. Ось від того породжуються якісь проблеми, негаразди в сім’ї, в родині. У що ми віримо – те і маємо».

«Якщо виникають якісь проблеми, ми повинні йти до церкви, до священника, щоб він звершив молитву. Але це не означає, що ви попросили священника – і отримаєте те, чого хочете. Ми повинні ще й вірити у те, що Господь може вчинити за нашим проханням», – зазначив о. Михайло.

Переглянути цей та інші випуски «Духовної абетки» можна тут.

5 жовтня 2021 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери