Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДуховенство благословляє тих, хто навчає і навчається (оновлюється)
Новини

Духовенство благословляє тих, хто навчає і навчається (оновлюється)

З нагоди Дня знань, початку навчального року священнослужителі єпархії проводять богослужіння та беруть участь в урочистих заходах.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл із кліриками кафедрального собору Святої Трійці побував на святі першого дзвінка гімназії № 4 ім. Модеста Левицького м. Луцька, благословивши учнів на сумлінне навчання. Дійство пройшло в Центральному парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки.

Потому благословив початок навчального року в Луцькому національному технічному університеті. У вітальному слові владика закликав творити власну історію, а не дивитися у смартфонах як твориться історія навкола.

3 вересня митрополит Михаїл та капелан вишу протоієрей Віктор Пушко взяли участь в інавгураційній відкритті 2021–2022 навчального року у Волинському національному університеті імені Лесі Українки. Вітаючи студентів архіпастир, закликав підтримувати українську науку. Адже «держава, яка не підтримує свою освіту, має схильність до “аритмії”», – порівнює архієрей. Якщо наука перестає «пульсувати», то організм, тобто держава, – вмирає. Тож владика Михаїл побажав розвивати українську освіту і вкладати у неї душу.

Пізніше архіпастир відслужив молебень у домовому храмі Всіх волинських святих Волинської православної богословської академії. Привітавши студентів із Першим вересня, високопреосвященний зазначив: «Воістину – це великий день у вашому житті, особливо для першокурсників. Господь, обираючи апостолів на проповідь, обирав в першу чергу серед тих, які серцем своїм були найближче до Нього. “Цей народ устами шанує Мене, серце ж їхнє далеко від Мене” (Мф. 15:8), – говорив про тих людей, які загалом віру сповідують, але по вірі не живуть. Звертаюсь в першу чергу до тих людей, які прийшли на перший курс славного волинського духовного вишу. Ви прийшли з натхненням і бажанням, що потрібно йти вчитися в семінарію... Це ваш внутрішній поклик, неспротив, чи бажання отримати духовну освіту, щоб бути пастирями Церкви Христової. І своїм власним прикладом вести людей до Царства Небесного. І тому ви повинні усвідомити, що є вибраними».

Потому керуючий єпархією благословив початок навчального року в Луцькому національному технічному університеті. У вітальному слові владика закликав творити власну історію, а не дивитися у смартфонах, як твориться історія навколо.

Третього вересня митрополит Михаїл та капелан Волинського національного університету імені Лесі Українки протоієрей Віктор Пушко взяли участь в інавгураційному відкритті 2021/2022 навчального року. Вітаючи студентів, архіпастир закликав підтримувати українську науку. Адже «держава, яка не підтримує свою освіту, має схильність до “аритмії”», – порівнює архієрей. Якщо наука перестає «пульсувати», то організм, тобто держава, – вмирає. Тож владика Михаїл побажав розвивати вітчизняну освіту і вкладати у неї душу.

2 вересня 2021 р. Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери