Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЩо робити з іконою, якщо вона стала непотрібною?
Новини

Що робити з іконою, якщо вона стала непотрібною?

Про образи та їх особливості розповідав настоятель луцької парафії Ікони «Всецариця» священник Дмитро Зінько в черговій телепередачі «Духовна абетка» на «12 каналі».

Слово «ікона» означає «зображення» чи «образ» у перекладі з грецької. Через освячену ікону ми отримуємо Божу благодать. Християни завжди стараються мати цю реліквію при собі, хоч маленьку паперову.

Душпастир багато років займається іконописом. Тож оповідав про його мистецтво, про канонічність написання, про матеріали й поєднання барв. Душпастир дав поради щодо розміщення ікон у храмі. Коли ми в молитві звертаємося до святині, то вшановуємо не папір і не фарби, а того, хто на ній зображений, наголосив панотець.

«Ікона – чи то вона із золотом, чи без золота, чи вона написана художником, чи надрукована, своєї суті не змінює», – стверджує о. Дмитро. Якщо ж із якоїсь причини (скажімо, втратила первинний вигляд) стає непотрібна, її краще віддати священникові, але ні в якому разі не викидати. Не ікона повинна заважати, а наші гріхи.

Нагадаємо, цю та інші випуски програми «Духовна абетка» можна переглянути тут.

26 серпня 2021 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери