Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСільце: архієрей привітав настоятеля з ювілеєм
Новини

Сільце: архієрей привітав настоятеля з ювілеєм

У цьому селі Горохівського деканату побував митрополит Луцький і Волинський Михаїл з нагоди 30-ліття висвяти настоятеля парафії протоієрея Петра Кравчука.

Владика правив Божественну літургію у храмі Преподобного Симеона Стовпника в неділю 5-ту після П’ятдесятниці. Крім о. Петра з ним, зокрема, молилися декан протоієрей Андрій Сидор та інше духовенство.

Вітаючи настоятеля з ювілеєм, високопреосвященний нагородив його церковною відзнакою, активним парафіянам вручено благословенні грамоти.

У слові архіпастир говорив про велику церковну спільноту – християнську родину. «Коли говоримо про церкву, часто згадуємо саму будівлю: стіни, купол, а не єпископа і вірян. Саме ця спільнота є церквою, тобто зібрання віруючих людей. Там, де вони збираються разом, місце освячене й особливе. Перші християни про церкву колись говорили потайки, але частіше зображали її у вигляді риби (якщо скласти разом перші букви слів грецького виразу «Ісус Христос – Син Божий, Спаситель», то вийде «іхтус», по-нашому «риба». – Прим. ред.). Храм – це загальна назва культових споруд, де люди разом збираються для молитви. Святе місце увінчує хрест, як символ перемоги».

Владика далі розповідав, чим церкви відрізняються між собою, про особливий контакт душпастиря і мирян. Навчав, як ставитися до священників, до батьків. А на завершення побажав здоров'я та один одному говорити компліменти й хороші слова.

Нагадаємо, 2019 р. громада разом із священником вирішила вийти з Московського патріархату й ввійшла в Православну церкву України.

Як повідомив о. Петро, Божий дім у Сільці збудовано 1884 року, він є пам’яткою архітектури місцевого значення. Церква тризрубна, має прибудовану ризницю та дерев’яну двоярусну дзвіницю. Розміщена неподалік траси Луцьк–Львів.

26 липня 2021 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери