Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниРектор ВПБА: не обмежуйте Церкву до якогось традиціоналізму
Новини

Ректор ВПБА: не обмежуйте Церкву до якогось традиціоналізму

Світлини з сайта konkurent.ua

З нагоди чергового випуску Волинської православної богословської академії її ректор протоієрей Володимир Вакін поспілкувався з представниками видання konkurent.ua.

Зокрема, душпастир розповів про правила і буденне життя в академії. Отець Володимир зазначив, що дисципліна – є важливим фактором у житті семінаристів, проте не варто все обмежувати звичаями.

Якщо нам допомагають сьогодні гаджети у повсякденному житті, то не варто їх забороняти. «Вважаю, що потрібно лише не плутати ціль із засобами. Якщо це нам допомагає досягти цілі, то воно може використовуватися. Якщо заміняє – неприпустимо», – зазначив о. Володимир.

Так само пояснив ректор святковий одяг, який одягнули випускниці: «прикро, коли обмежуємо церкву до якогось традиціоналізму, звичаїв. Тут же правильно потрібно розуміти. Не треба плутати цілі із засобами. Якщо ми відвідуємо богослужіння, то у нас один одяг, на офіційних заходах – інший. Коли дозвілля – то ще інший. Зараз спекотно, то чому вони не можуть носити звичайний одяг? Одяг – це лише засіб, це те, що нас налаштовує».

Повністю інтерв’ю можна прочитати ось тут.

29 червня 2021 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери