Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКеруючий єпархією – на Священному синоді
Новини

Керуючий єпархією – на Священному синоді

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у черговому засіданні Священного синоду Православної церкви України.

У синодальному залі Митрополичого дому – новій резиденції Предстоятеля – ієрархи під проводом Блаженнійшого Епіфанія обговорили й ухвалили питання порядку денного.

Зокрема, прийнято модельний (типовий) Статут для монастирів ПЦУ, надано благословення на відкриття нових монастирів та призначення їх намісників, затверджено порядок надання благословення на постриження ченців і черниць у велику схиму (найвищий із трьох ступенів чернечого подвигу). Нагадаємо, що наш владика очолює синодальну комісію у справах монастирів та чернецтва.

У зв’язку з карантинними обмеженнями Священний синод вирішив відзначати 1033-ліття хрещення Русі-України 27–28 липня без паломництва в Київ і традиційного хресного ходу, як це було й минулого року.

Архієреї відреагували на посилення тиску представників Московського патріархату на парафії, які виявили бажання вийти з його складу і возз’єднатися з ПЦУ. Прийнято спеціальну заяву «щодо систематичного втручання прихильників Російської Православної Церкви в Україні у діяльність релігійних громад Української Православної Церкви (Православної Церкви України)». Синод закликає РПЦ в Україні припинити цю практику, зупинити розпалення релігійної ворожнечі, виявити конструктивне ставлення до свобідного волевиявлення віруючих і поважати його.

Користуючись нагодою, ієрархи ПЦУ вкотре закликали керівництво МП в Україні до діалогу.

25 травня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери