Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПредставники єпархії – учасники конференції ВНУ
Новини

Представники єпархії – учасники конференції ВНУ

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у відкритті міжнародної наукової конференції «Волинь у європейському геополітичному та культурному просторі». Захід проходив у Волинському національному університеті ім. Лесі Українки. Про це повідомив сайт vpba.edu.ua.

У доповіді високопреосвященний розповідав про Волинь як європейський духовний центр, наводив історичні факти від найдавніших часів до сучасності. Зокрема, у той час, коли рівноапостольний князь Володимир Великий хрестив Русь-Україну (988 р.), на Волині вже були церкви й архієреї. Згадав і про те, що в Луцьку 1429 р. відбувся з'їзд європейських монархів, та багато іншого цікавого. Це місце унікальне і повністю ще не вивчене, наголосив владика. Присутні переглянули слайди і мапи, представлені архієреєм.

На цій науковій нараді також побували: ієромонах Димитрій (Франків), кандидат богословських наук і співробітник Волинської православної богословської академії, Микола Кучерепа, кандидат історичних наук, професор кафедри церковно-історичних та гуманітарних дисциплін ВПБА, студенти духовного вишу, а також ректор ВНУ Анатолій Цьось, генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк, консул Тереса Хрущ, науковці, історики, викладачі.

Конференція продовжила роботу 23 квітня.

25 квітня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери