Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУпокоївся протоієрей Володимир Черенюк (оновлено)
Новини

Упокоївся протоієрей Володимир Черенюк (оновлено)

21 квітня на 84-му році життя відійшов до Господа найстаріший клірик єпархії протоієрей Володимир Черенюк, настоятель парафії Святителя Василія Великого с. Хорлупи Ківерецького деканату.

Володимир Іванович Черенюк народився 13 жовтня 1937 року в с. Замлиння на Любомльщині. Після закінчення семирічної школи працював колгоспником, робітником на різних підприємствах, служив у війську. У 1968 році взяв шлюб, має п’ятеро дітей.

Коли батьки переїхали до Луцька, став прислуговувати в кафедральному соборі Святої Трійці, у 1979-му прийняв сан диякона та ієрея, потому заочно закінчив Московську духовну семінарію.

Отець Володимир служив на парафіях сіл Суськ, Хорлупи (сорок літ), Борохів Ківерецького, Гаразджа Луцького благочинь, у храмі Холмської ікони Богородиці в Луцьку. Він один із перших на Волині перейшов у Київський патріархат разом із громадою (1 жовтня 1992 року). Став родоначальником цілої священничої династії.

Удостоєний кількох церковних відзнак, проте найбільшою завжди була повага і любов парафіян. Отець жив одним життям із селянами, серед яких служив і проповідував, не цурався найпростішої роботи, був добрим, вибачливим і доступним.

На цьому наголошував і протоієрей Михайло Онищук, луцький міський декан і настоятель храму Холмської ікони Божої Матері, очолюючи 22 квітня чин похорону в Хорлупах: «Владою священник не нагороджений, а запряжений і зобов’язаний», і отець Володимир на Божій ниві трудився як віл, до кожного мав за обов’язок знайти підхід, ні в чому не вивищуючись. Його свята простота буде оцінена там, де буде все оцінено, зазначив співслужитель у надгробній проповіді.

Нехай же милостивий Господь, Якому присвятив життя Його слуга Володимир, благословить небіжчика найголовнішою нагородою – оселить у Своєму Царстві Небесному. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, духовна консисторія просять про це ваших молитов, а матінці Галині, всій родині та духовним чадам отця Володимира висловлюють співчуття із приводу втрати дорогої людини.

21 квітня 2021 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери