Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниХристиянська етика у школі: якою їй бути?
Новини

Християнська етика у школі: якою їй бути?

15 квітня 2021 р. Круглий стіл. Світлина з сайта volynpost.com.

Луцька рада церков порушила питання викладання у школах територіальної громади «Основ християнської етики». У суспільстві це викликає різні думки. Тож організовано круглий стіл, аби духівництво і громадськість змогли обговорити всі «за» і «проти».

У дискусії, яку влаштував громадський рух «Свідомі», з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла взяв участь ієромонах Димитрій (Франків), кандидат богословських наук (PhD), співробітник Волинської православної богословської академії.

Під час зустрічі священнослужитель висловив думку, що варто розробити конфесійно спрямовані курси християнської етики (православної зокрема, поряд з іншими) і дозволити батькам і шкільній адміністрації обирати між ними. На думку отця Димитрія, аморфна «християнська етика» – це штучне утворення, властиве для пострадянського суспільства як якийсь компроміс, що втрачає справжній християнський сенс, зберігши зовнішні ознаки і формальні прив’язки.

Чинну ж програму із цієї дисципліни складено спільно світськими педагогами та представниками християнських конфесій України (в тому числі тих, що возз’єдналися в Православну церкву України) та затверджено Міністерством освіти і науки. У пояснювальній записці до неї сказано: «Курс „Основи християнської етики“ є дисципліною християнсько-світоглядного, культурного та освітньо-виховного спрямування, який вибудовується як фундамент буттєвих цінностей сучасної людини. Він не є вченням віри, не включає релігійних обрядів, не ставить за мету залучення до певної конфесії».

19 квітня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Міжконфесійні контакти, Церква і держава
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери