Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПроповідь архієрея: згрішив – покайся, покаєшся – спасешся
Новини

Проповідь архієрея: згрішив – покайся, покаєшся – спасешся

18 квітня 2021 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла на завершення Божественної літургії у кафедральному соборі Святої Трійці. Кадр із відео єпархіальної телестудії «Собор». Про важливість змін і постійний рух у житті говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час казання в неділю Марії Єгипетської у кафедральному соборі Святої Трійці.

Архіпастир закликав кожного відповісти на запитання: «Що для мене означає ось цей постовий період?». Чим він запам’ятається і відрізняється від минулорічного? Адже ми з користю проводимо час, лише коли спостерігаємо зміни. Бо зміни – це розвиток, це життя. Якщо ти не змінюєшся – ти псуєшся, запевняє владика Михаїл і наводить приклад: стояча вода – як болото, яке тебе поглинає. А проточна вода, навіть якщо забруднилася, очиститься.

Так само і людина, коли згрішила і покаялася, повинна зробити висновки і йти далі. «Згрішив – покайся, покаєшся – спасешся», – запевняє митрополит.

Тож архієрей закликає до постійних змін та духовного розвитку.

18 квітня 2021 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери