Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПроповідь архієрея про любов Божу
Новини

Проповідь архієрея про любов Божу

4 квітня 2021 р. Під час проповіді. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл поділився думками з приводу Хрестопоклінної неділі під час казання на Божественній літургії в кафедральному соборі Святої Трійці у третю постову неділю.

З чим пов’язане це особливе богослужіння, коли ми співаємо: «Хресту Твоєму поклоняємось, Владико…»? Це значить, що любов Божа є не лише почуттям, яке ми очікуємо й отримуємо. Неміч людська не дозволяє робити людині те, що вона хоче. Як апостол Павло казав: «Те, що хочу робити, – не роблю, а те, що не хочу, – те роблю». Лукавий спокушає людину, що ніби вона нічого не зробить. І тоді в неї з’являється думка: може, покинути? Але Ісус Христос Свого хреста доніс до кінця – Свою місію на землі здійснив.

Тож чим для мене є сьогоднішній піст? Господь любить усіх однаково, хто прийшов на цю землю. Чим ми цінні перед Богом? «Де наш скарб? Наш скарб знаходиться посеред храму: це хрест, на якому зображений Ісус Христос. Заради цієї любові чи ми готові віддати життя, заради себе?» Господь дає нам Дари для нашого ж блага. Той, хто хоче жити, той живе. Іноді рослина пробивається через асфальт, бо хоче жити. Це боротьба життя зі смертю.

На завершення владика зазначив, що маємо бути вдячними за ту любов, яку Бог проявляє до нас.

4 квітня 2021 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери