Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Жидичині представили мистецький проєкт
Новини

У Жидичині представили мистецький проєкт

В колонній залі чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця організовано виставку робіт «Велич монастиря очима молоді». Про це – на сайті «Чернецтво Волині» у фейсбуці.

Студентами-дизайнерами Технічного фахового коледжу Луцького національного технічного університету презентовано понад 25 робіт сакральної спадщини та архітектурних стилів.

У вітальному слові намісник монастиря архімандрит Константин (Марченко) зазначив, що обитель завжди відкрита для молоді.

Організатор зустрічі – іконописець, парафіянка і викладач цього вишу Наталія Табун, ведуча – Любов Фрадинська (директор Центру культури Жидичина).

Декілька творів на бандурі зіграла Надія Стаднюк – студентка Волинського коледжу культури і мистецтв ім. І. Стравінського, регент Петропавлівського жіночого скиту Жидичинського монастиря в с. Липляни.

Як розповіла Л. Фрадинська, на мистецький конкурс «Архітектурний пейзаж» за відмітками у соцмережах (кількість коментарів і вподобайок) відберуть п'ять кращих робіт студентів Технічного фахового коледжу ЛНТУ, які будуть використані для виготовлення монастирських сувенірних листівок та промоційних матеріалів про цю обитель.

Оглянути експозицію можна до 21 березня, а голосування триватиме до 1 квітня.

14 березня 2021 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери