Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВідслуживши 30 років – став архімандритом
Новини

Відслуживши 30 років – став архімандритом

13 березня 2021 р. У Новоставі. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав громаду Різдва Пресвятої Богородиці с. Новостав Горохівського деканату з нагоди 30-ліття служіння настоятеля ієромонаха Іова (Павленка) та очолив Божественну літургію.

Душпастир хворіє на цукровий діабет і здебільшого змушений перебувати вдома, але цього дня йому допомогли дістатись до храму (на візку). Під час відправи керуючий єпархією підніс о. Іова до сану ігумена, а потім і до сану архімандрита. Разом із високопреосвященним молилися декан протоієрей Андрій Сидор, інше духовенство благочиння.

У слові владика зазначив, що ми зібралися напередодні Великого посту. Піст полягає в обмеженні суєтних житейських справ, великій увазі до своєї душі та визначенні важливих цінностей, до яких прагнем. Адже спасіння і безсмертя душі – це дар Божий. Обмеження в їжі – щоб не переситити своє тіло. Лукавий же намагається придумати якісь тимчасові уподобання (наприклад, новації моди), аби ми не дбали про спасіння душі. Наше тіло для нас має бути зручним і необтяженим.

Архієрей нагадав слова святого Серафима Саровського: «Спасися сам – і навколо тебе спасуться тисячі». А на завершення іще раз наголосив, щоб ми навчилися любити себе, бо тоді збережем себе і нашу Україну.

Церковними відзнаками владика нагородив парафіян: хориста Михайла Рижука та флористку Зою Маслійчук.

Божий дім у цьому селі збудовано 1840 року, він є пам'яткою архітектури місцевого значення.

14 березня 2021 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери