Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВолиняни вшанували Тараса Шевченка
Новини

Волиняни вшанували Тараса Шевченка

10 березня 2021 р. Вшанування Кобзаря біля пам'ятника у Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії.

Духовенство й миряни єпархії взяли участь у відзначенні 160-ї річниці упокоєння видатного українського поета й художника.

Так, 10 березня, в обласному центрі митрополит Луцький і Волинський Михаїл, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декан протоієрей Михайло Онищук, інше духовенство міста, викладачі й студенти Волинської православної богословської академії хресною ходою вирушили від кафедрального собору Святої Трійці до пам’ятника Тарасові Шевченку, що навпроти головного корпусу ВНУ ім. Лесі Українки, і відправили заупокійну літію.

У слові архіпастир зазначив, що в кожного своє служіння й іноді воно нелегке. Нам потрібно жити й творити, бо життя продовжується. Заглиблюючись у творчість Тараса, усвідомлюєш, що це та людина, яка надихає любити свій край, розумієш, що не треба тікати від проблем. На завершення закликав усіх ставати переможцями.

Цього ж дня у ВПБА за ініціативи студентської ради відбувся конкурс виконання творів Кобзаря. За рішенням журі (голова – викладач української мови Наталія Волочай), перше місце здобув учень луцького НВК № 9 Микола Варцаб’юк, друге й третє – вихованці богословської академії Олександр Марчук, Володимир Барабаш і студентка Волинського національного університету ім. Лесі Українки Наталія Кривицька.

Заупокійні богослужіння та заходи відбулись і в інших деканатах єпархії.

11 березня 2021 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери