Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДуховенство єпархії святкує День Незалежності
Новини

Духовенство єпархії святкує День Незалежності

24 серпня 2020 р. На День Незалежності. Світлина інформаційної служби єпархії.

З нагоди головного державного свята в деканатах єпархії відбулися урочистості за участю священнослужителів та мирян єпархії.

Зокрема, у Луцьку вшанували загиблих за незалежність України. Заупокійну літію перед фотостендом на Театральному майдані очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із ним служили декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, соборне духовенство, капелани.

Після молитви владика наголосив на важливості пам’ятати, якою ціною ми отримали незалежність. Тому сьогодні не лише дякуємо Господу за нашу свободу, а й згадуємо тих, хто поклав своє життя, аби ми здобули незалежність.

Лучани вшанували загиблих покладанням квітів до фотостенда. Опісля відбулися урочистості на Театральному майдані.

У кафедральному соборі з нагоди свята віцеканцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний відслужив молебень за Україну.

Як повідомив головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, військові священники, у т. ч. камінь-каширський декан протоієрей Володимир Мицько, з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла взяли участь у марші захисників України в Києві. Урочисто центральними вулицями вони пройшли до майдану Незалежності, опісля біля стели Героїв Михайлівського Золотоверхого монастиря відправили заупокійну літію по загиблих.

24 серпня 2020 р. Інші новини за рубриками: Єпархія, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Олександр Безкоровайний, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери