Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВшанували Тростянецьку чудотворну ікону
Новини

Вшанували Тростянецьку чудотворну ікону

23 серпня 2020 р. У Тростянці. Світлина інформаційної служби єпархії.

У день особливого вшанування Тростянецької чудотворної ікони Богоматері «Одигітрія» митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в храмі Святої Трійці с. Тростянець Ківерецького деканату.

У проповіді владика наголосив: сьогодні ми з вдячністю вчергове прийшли поклонитися Богу перед чудотворним образом та прославити Божу Матір. Адже всі ми немічні й часто приходимо до Діви Марії за заступництвом. Це дуже важливо під час випробувань, запевняє архіпастир.

Священне Писання розповідає, що Господь помилує місто, у якому живе навіть десять праведників (1М, 19:32). Проте ми не знаємо, скільки їх є серед нас. Тому варто частіше звертатися до Божої Матері, але не забувати й дякувати Їй.

Разом з усіма молилися декан протоієрей Іван Семенюк, настоятель парафії протоієрей Сергій Ледвовк, духовенство цього, Маневицького та Луцького районного благочинь.

Під час Богослужіння архієрей відзначив черговою священничою нагородою настоятеля парафії Апостолів Петра й Павла в с. Сокиричі ієрея Сергія Ковальчука, вручив єпархіальну медаль «За жертовність» Юрієві Нечипоруку, який 10 років організовує піше паломництво до Тростянецької ікони, і благословенні грамоти хористам, які цьогоріч відзначають десятиліття своєї діяльності.

Традиційно напередодні свята о. Сергій зустрів піших паломників, які йшли з Луцька, щоби вшанувати чудотворну реліквію. Серед богомольців був і п'ятирічний хлопчик, який уп’яте долучився до прощі. Вперше у своєму житті він приїхав у колясці, а наступні роки вже йшов сам, розповів настоятель.

24 серпня 2020 р. Інші новини за рубриками: Ківерецький деканат, Протоієрей Сергій Ледвовк, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери