Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Богушівці – свято Волинської ікони Богоматері
Новини

У Богушівці – свято Волинської ікони Богоматері

13 липня 2020 р. У храмі Волинської ікони Божої Матері в с. Богушівка Луцького районного деканату. Світлини інформаційної служби єпархії.

У день вшанування цього образа митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у храмі Волинської ікони Божої матері у цьому селі Луцького районного деканату.

З владикою служили декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії священник Володимир Гедз, інше духовенство. Також разом із усіма молилися голова Заборолівської ОТГ Валерій Боярський та інші представники влади і громадськості.

Під час проповіді архієрей згадав, як будувався храм і зазначив, що Божий дім – це легені села. Без нього й дихається важче. А наявність церкви свідчить про те, що «ви – живі, ви вмієте любити». Адже саме через любов до своєї землі громада побудувала тут святиню на честь саме Волинської ікони, упевнений владика Михаїл.

На завершення свята архієрейськими благословенними грамотами відзначено активних парафіян.

Місце під храм тоді ще архієпископ Михаїл освятив 12 лютого 2009 р. 5 років громада будувала церкву Волинської ікони Божої Матері. Це перший Божий дім, названий на честь цієї реліквії. 2 листопада 2014 р. керуючий єпархією здійснив освячення храму.

13 липня 2020 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери