Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДуховенство єпархії молилося за в’язнів, розстріляних НКВС
Новини

Духовенство єпархії молилося за в’язнів, розстріляних НКВС

23 червня 2020 р. Вшанування пам’яті жертв НКВД. Світлина інформаційної служби єпархії.

Із нагоди чергової річниці знищення «совітами»ув’язнених на початку німецько-радянської війни на Західній Україні відправили панахиди.

Так, в обласному центрі на місці розстрілу в’язнів тюрми (тепер Свято-Архангельський Замковий чоловічий монастир) заупокійну службу очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із владикою молилися канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, намісник обителі ігумен Святополк (Канюка) із братією, духовенство кафедрального собору Святої Трійці.

У слові архієрей наголосив на пам’яті про загиблих і про трагедію в цілому. Адже якщо забудемо про трагедію, наражаємо себе знову на таку ж долю.

Називаючи кількість померлих, ми часто говоримо різні страшні цифри, але щоразу згадуємо лише статистику, каже владика. Але тут загинули наші рідні та близькі. І саме велике почуття любові нас привело сьогодні сюди, щоби вкотре вшанувати їх. Тому нехай у нашому житті все відбувається за законами любові, аби ми пам’ятали й ніколи не повторювалися такілиха.

Помолилися за упокій загиблих і в Ковелі. Очолив панахиду старший благочинний деканату протоієрей Іван Бонис. З ним служили декан Свято-Димитрівського округу протоієрей Анатолій Александрук та інше духовенство благочиння.

23 червня 2020 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери