Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВПБА: відбулася презентація книги
Новини

ВПБА: відбулася презентація книги

23 грудня 2019 р. Під час презентації книги «Святість людського життя». Світлина інормаційної служби єпархії.

Працю «Святість людського життя» представили в актовому залі Волинської православної богословської академії, повідомив сайт vpba.edu.ua.

Колективна монографія вийшла друком у видавництві «Дух і Літера» та входить до серії «Українські богословські студії». У книзі розглядається питання святості людського життя з різних аспектів: богословського, церковно-історичного, антропологічного, канонічного, патрологічного, філософського та соціального. Автори статей погоджуються у тому, що сучасне людство потребує повернення до розуміння святості не як теоретичного поняття, а живого досвіду богоспілкування. До написання альманаху, зокрема, долучилися викладачі ВПБА.

Відкрив захід митрополит Луцький і Волинський Михаїл, зазначивши, що модні тенденції повинні мати раціональне підґрунтя. Говорити про святість людського життя – це значить говорити про православну традицію. Розповсюджувати її серед людей, щоб не прийшлося захищати те, що є основним у житті кожного народу, – духовність. Бо вона має формувати нас, а не ми визначати її такою, як нам заманеться, запевнив владика.

Під час зустрічі виступили почесний голова Луцького Хрестовоздвиженського братства (відродженого) Андрій Бондарчук та інші співавтори книги. У презентації також взяли участь професорсько-викладацький склад, студенти академії, представники інших наукових інституцій Волині, громадськість.

Книгу «Святість людського життя» можна придбати у приймальні ВПБА або ж на сайті видавництва.

24 грудня 2019 р. Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери